Howard Hawks' "The Thing from Another World" (1951)

Comments

Anonymous said…
Sinema manyağı bir arkadaş tüm gün anlattığı filmleri-kişileri kafamda canlandıramadığımdan dolayı bir blog açıp resimlerle anlatmayı düşünüyordu, ama hiç gerek yok senin blogunla hepsini biliyorum zaten. Bu arada hala Scarface'i izlemedim, yuhlanıyorum. Bir yönden daha bilgilendirdiğin için teşekkürler.

(İngilizce mi yapsaydım yorumu acaba? Pek iyi olmadığımdan uğraşmak istemedim ama istersen tabi ingilizce de yapabilirim.)
Yoel Meranda said…
olur mu istediğin dilde yap. çok isterim bolca türkçe yorum olmasını burda. dünyanın geri kalanı dumur olsun da dilimizi öğrensin.

teşekkür ederim. hawks'un scarface'i i-na-nıl-maz. al pacino'lu falan olanı izlemedim.

naapalım biz kelimelerimizi sizin kadar iyi kullanamıyoruz, resimlere dadandık.
Anonymous said…
Şu filmi de merak ettim doğrusu, bulup izliyim bir şekilde. Kelimelerle uğraşınca da iyi şeyler çıkarıyorsunuz. Birkaç kez karşılaştım da, ordan biliyorum, gayet iyiler, benden iyiler en azından. Ama resimlere dadanmanızdan da gayet memnunum efenim...
Yoel Meranda said…
teşekkürler.

the thing ilginç bir vaka aslında. howard hawks yapımcısı filmin sözde ama filmin estetiği ve ilgilendiği konular o kadar hawksvari ki biraz da çekimlerin nasıl geçtiğini okuyunca hawks'un filmin yaratıcısı olduğuna pek şüphesi kalmıyor insanın.

bu arada filmin konusunu biliyor musun bilmiyorum, uzaylılar, bilince sahip bitkiler, vs. bayaa garip ve ilginç.
Anonymous said…
Biliyorum biliyorum konusunu, yıllar evvel oyununu oynuyordum onun. Hawks'dan 30 sene sonra da John çekmiş bu filmi yamulmuyorsam. Ya da bilmiyorum, hepsi çorba kafamda. Sinema da pek iyi değilim -hiç iyi değilim- Bu arada amma yetenek abidesi durmuşsun burdan. Mütevazi teşekkürler falan. Bu aralar çok fazla şey koyuyorsun, kafam kalkmadığından ilgilenemiyorum da. Dersime çalışmamış biri olarak daha fazla yorum yapıp batırmak istemiyorum da. Biraz çalışıp konuşayım en iyisi.
Yoel Meranda said…
evet var bi versiyonu seyretmedim. ne oyunu bu?
Anonymous said…
5 sene evvel manyaak gibi oyun oynuyordum. Counter oynardım mesela, şimdi gözümde nasıl bir şey olduğunu geçen oynadım da canlandırabiliyorum. Pek hatırlamıyorum nasıldı o nedenle bunu da. Ama güzel bir oyundu ya baya oynamıştım. Oyunun adı da the thing'di zaten, bir bak netten oyun seviyorsan iyi bişiydi.

Popular Posts